Címlap Hírek Google tárhely
Google tárhely PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2007. november 27. kedd, 14:56

Friss információk szerint a keresőcég már gőzerővel dolgozik saját online tárolószolgáltatásán, amely bármilyen tartalomnak megfelelő helyet kínálna, bizonyos korlátokon belül ingyen. A cég egyelőre hallgat.

A Google fejlesztésének irányáról ezúttal a Wall Street Journal számolt be saját forrásra hivatkozva, míg a keresőcég szóvivője nem volt hajlandó megerősíteni ezt az értesülést. Egészen pontosan arról van szó, hogy a Google egy online tárolószolgáltatáson dolgozik, amely egy meghatározott mennyiségen belül ingyen, azon túl pedig pénzért kínálna biztonságos és könnyen igénybe vehető internetes tárhelyet.

Erre a tárhelyre pedig a felhasználók gyakorlatilag bármilyen tartalmat feltölthetnének, ahogy az a Microsoft SkyDrive szolgáltatása esetében is történik. A keresőcégnek nyilván nem lenne nehéz megoldania egy ilyen új megoldás bevezetését, hiszen a Gmail levelező platform keretében már most is több gigabyte tárhelyet kínál az internetezőknek, egyéb online fejlesztései pedig szintén ilyen gyorsan és bárhonnan elérhető tárhelyet kívánnak meg. A nagy kérdés, hogy pontosan mikor és milyen feltételekkel rajtol el a szolgáltatás.

A hírek szerint egy meghatározott - remélhetőleg tekintélyes - kapacitáson belül maradva teljesen ingyenes lenne az ajánlat, mindössze ennek kibővítése esetén kerülne pénzbe az online tárolás. Ez nemcsak egyéb tartalmaink, hanem a Google saját webalapú szoftvereihez használt anyagok elmentésére is szolgálna, így az online munkavégzés szinte minden egyes szegmensét lefedné a cég. A Google egyelőre nem hajlandó beszélni a konkrét tervekről, szóvivőjük mindössze annyit jelentett ki a lap kérdésére, hogy az online tárolás fontos szempont a webalkalmazások otthoni és munkahelyi (céges) alkalmazása tekintetében.

Ezzel nem sokra megyünk, ám nem lenne nagy meglepetés, ha néhány héten/hónapon belül végre valóban elindulna a szolgáltatás.

SG.hu

Módosítás dátuma: 2010. november 15. hétfő, 10:13